Sri Lanka 2017

Näkymä Pidurangalalta Sigiriyalle
Sri Lanka (helmi-maaliskuu 2017) - Pieni-suuri timantti

Sri lanka oli jo vuosia kiinnostanut minua matkakohteena. Maassa riehunut sisällissota oli kuitenkin useamman kerran saanut minut miettimään matkakohdettani vielä uudestaan, mutta nyt tuntui siltä, että maahan todellakin oli turvallista matkustaa, joten ei muuta kuin lippuja varaamaan!

Tällä kertaa matkasimme Sri Lankaan Apollomatkojen valmispaketilla, johon sisältyivät lennot yhdellä välilaskulla sekä majoitus Golden Star beach-hotellissa Negombossa koko loman ajaksi hieman reilulla tonnilla per naama. Halvemmallakin olisi toki maahan päässyt, osa seurueestamme saapui kohteeseen viikko meidän jälkeen TUI.n suorilla lomalennoilla vähän yli 400e menopaluu ;) Itse olin kuitenkin valitsemaamme pakettiin erittäin tyytyväinen, lennot sujuivat hyvin ja palvelu koneessa toimi. Hotellimme palvelu oli sanoinkuvaamattoman ystävällistä ja toimivaa, mikä paikkasi ehkä pientä remonttia kaivanneet suihkutilat ;)

Tällä reissulla meitä oli matkassa Balin reissulta tuttu poppoo - minä, veljeni Jarmo, hänen avovaimonsa Terhi sekä kerrankin myös minun avopuolisoni Jari! Lisäksi viikkoa meidän jälkeen saapui maahan luottomatkakumppanini Tytti kera ystävänsä Katin. Sri Lanka oli siinä mielessä hyvä kohde tulla isommalla porukalla, että reissujen tekeminen tuli huomattavasti edullisemmaksi kun meitä oli monta. Polttoaine oli maan muuhun hintatasoon nähden erittäin kallista ja kuljettajan ja auton palkkaaminen päiväksi ei ollut ihan niin halpaa kuin olisi voinut olettaa ;) Toki maassa pystyy budjetti matkaaja liikkumaan junalla ja tuktukeilla jos vain aikataulu ja sinni antaa siihen myöden :)

Sri lankasta ja retkistämme siellä teeviljelmille, vuorille, luonnonpuistoihin, snorklaamaan, koskenlaskuun sekä moneen muuhun mukavaan pääset tutustumaan alla olevista linkeistä :) Meidän kaikki retkemme olivat päiväreissuja Negombosta käsin, edullisemmaksi olisi tullut lähteä suosiolla usemman yön reissulle kiertämään saari kokonaisuudessaan ;) Oppia ikä kaikki ;) Kokonaisuutena voin kuitenkin sanoa, että kaikista maista joissa olen vieraillut, vei tämä pieni-suuri saari sydämeni täysin! En voi kuin lämpimästi suositella Sri Lankaa <3

Sri Lanka - vinkit turistille
Negombo - mitä nähdä ja kokea?
Kandy, mauste/yrttitarhat, kuninkaallinen puutarha sekä ihana Pinnawala!
Wilpattu - Sri lankan suurin luonnonpuisto
Pidurangala - se halvempi Sigiriya ;)
Retki etelään - Mirissasta Kosgodaan!
Matka vuoristoon - Kitulgalasta aina Nuwara Eliyaan

3 kommenttia:

 1. olemme lähdössä Sri Lankaan 12.12.
  Kiitos hyvistä vinkeistä, varsinkin hyttysiin liittyen. Valitettavasti kaikenmaailman hyttyset tykkäävät minusta, täytyypä pakata karkottimia ja histamiinia matkalaukkuun ja suunnata ensimmäisenä päiväna kauppaan, ostamaan lisää paikallisia karkotteita, jotka luultavasti ja toivottavasti toimivat. Muutoin kyllä hyvillä mielin lomaa odotan, ihana lähteä ihan uuteen maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että blogistani on ollut apua teidän reissunne suunnitteluun! Hyttyset tulivat tosiaan meillekin yllätyksenä. Mutta voin lohduttaa, että paikallisten hyttysmyrkyt toimivat todella hyvin ja kun niitä käytimme, eivät hyttyset enää kiusanneet. Kun vain olisimme hoksanneet asian heti ensimmäisinä päivinä olisimme välttyneet monelta ;) Ihanaa reissua teille! Upean matkakohteen olette valinneet <3

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista