tiistai 11. joulukuuta 2018

Etelä-Mauritiuksen tärkeimmät nähtävyydet päivässä

Gris Gris rannalla
 Mauritius on pieni saari, joten siellä välimatkat ovat lyhyitä ja kohtuu nopeakulkuisia. Mikäli lomapäiviä on rajatusti, niin tämä blogi teksti opastaa sinut Etelä-Mauritiuksen nähtävyyksien kiertämiseen yhden päivän aikana - silti ilman kiirettä ;) Reissu edellyttää vuokra-autoa tai skoottereita tai vastaavastasi kuljettajaa autoineen. Mikäli päädytte palkkaamaan kuljettajan, voin lämpimästi suositella Ashutosh Canayea (whatsup: +230 5880 7140) Pyöräillen tämä seikkailu kannattaa jakaa vähintään kahteen - mieluummin ehkä kolmeen -  osaan :)

Gris Gris
 Me aloitimme reissumme Riambelista, josta suuntasimme Souillacin alueelle. Ensimmäisenä vierailimme kuuluisalla Gris Gris - rannalla viettämässä hyvän tovin sen uskomattoman kauniita maisemia ihaillen. Uiminen ei tällä rannalla ole turvallista, joten pitäydy maisemien ihailussa :)

Crying Rock kuvattuna Gris Gris rannalta
 Gris Gris-rannalta pääsee kävellen/pyörällä niin kutsutulle itkevälle kivelle, joka kannattaa ehdottomasti nähdä sillä siellä maisemat vain paranevat ;) Mikäli keävelyretki ei innosta, voi Gris Gris-rannalta siirtyä myös autolla vähän matkaa itään päin ja jättää auton lähemmäksi itse Crying Rock-nähtävyyttä. Täällä ei ole sisääpääsymaksuja.

Lisätietoa Gris Gris -rannasta blogikirjoituksessani: Mauritiuksen rannat

Rochester Falls
 Gris Gris-rannalta on näppärä siirtyä Rochesterin vesiputoukselle, joka sijaitsee vain vain parin kilometrin päässä Souillacista keskimaahan päin. Rochesterin vesiputouksessa on mahdollista kelistä riippuen uida, jos haluaa päivän aikana virkistäytyä :) Täällä ei ole sisäänpääsymaksuja.

Lisätietoa Rochesterin vesiputouksesta blogikirjoituksessani:Mauritiuksen vesiputoukset

Rochester Falls
 Souillacin alueelta löytyy näiden upeiden luontokohteiden lisäksi Vortex-niminen hengellinen paikka. Täällä voit hetkeksi unohtaa kaiken muun ja keskittyä henkisen puolesi hyvinvointiin kivipolkuja kierrellen. Muista kunnioittava käytös tässä paikassa! Vortexissa vierailu on ilmaista, mutta halutessasi voit jättää pienen lahjoituksen paikan ylläpitoa varten.

Souillacista ylös vuorille ajaessamme pysähdyimme ihastelemaan hieman tuntemattomampaa kraaterijärveä
  Souillacin nähtävyyksien kiertämisen jälkeen suuntasimme keskemmälle saarta. Matkalla meillä olisi ollut mahdollisuus pysähtyä Vallee Des Couleur - seikkailupuistoon, jossa voi esimerkiksi laskea pitkiä zip-linejä keskellä upeita maisemia. Me jätimme tämän seikkailun sen arvokkaan hinnan vuoksi väliin. Mielelläni kuulen kuitenkin kokemuksia, jos joku on täällä käynyt, että millainen paikka oli :)

Maisemapaikkoja ylös vuorelle noustessa on useita! :)
 Korkeammalle maastolle noustessa kannattaa aina aika ajoin pysähdellä, sillä tien varrella on useita upeita maisemapaikkoja kuvaamista varten. Lisäksi matkan varrelta löytyy tuntemattomampi kraaterijärvi. Valitettavasti tarkalleen en osaa näiden paikkojen sijaintia antaa, sillä me suuntasimme näihin oppaamme avulla sekä geokätköilyharrastuksen puitteissa ;) Jos et siis vielä geokätköile, niin nyt se kannattaa aloittaa sillä Mauritiuksella on paljon kätköjä hienoissa, tuntemattomemmissakin paikoissa :)

Grand Bassin näköalapaikalta kuvattuna
Keskemmällä saarta ensimmäinen pysähdyspaikkamme oli Grand Bassin-  hindujen pyhä järvi. Tämä uskonnollisesti tärkeä paikka sijaitsee noin 12 kilometria Souillacista (38km Port Louisista) keskimaahan päin. Tänne ei ole pääsymaksuja. Paikalta löydät näyttäviä patsaita, itse järven sekä näköalatasanteen, josta voit ihailla paikkaa kokonaisuutena ja nähdä patsaiden kohoavan puiden yläpuolelle :) Täällä asustelee myös apinoita, joten niiden näkeminen on erittäin todennäköistä :)

33 metriä korkea Shiva suojelee Grand Bassin - järveä
 Saapuessasi Grand Bassin-järven parkkipaikalle, kohtaat ensimmäisenä paikkaa suojelevan Shiva patsaan. Tällä patsaalla on korkeutta komeat 33 metriä ja se on rakennettu paikallisten lahjoitusten varassa, kuten myös tien toisella puolella sijaitseva toinen patsas kera leijonansa :)

Järven "istutuksia"
Itse järvelle päästessäsi kohtaat ensimmäisenä nämä erikoiset "istutukset". Meille ei ihan auennut näiden tarkoitusperä, vaikka paikan historiaan olimmekin ehtineet perehtyä. Tämän pyhän järven löysi eräs munkki 1897 ja siihen tuotiin pyhää vettä Intian Ganges-joesta 1972, jonka jälkeen paikka alettiin tuntea myös Ganga Talao nimellä.

Pyhän järven hoidossa, kalojen ympäröiminä ;)
 Pyhään järveen voi mennä kävelemään. Kenkien käyttö vedessä on ehdottomasti kiellettyä eli paljain jaloin, rohkeasti vain! Hyvä on tietää myös se, että mikäli joku kysyy, sinä olet kasvissyöjä ;) Sillä vain kasvisyöjät saavat kastaa jalkansa tämän pyhän järven pyhään veteen :)

Mauritiuksen järvimaisemaa ;)
Pyhältä järveltä matkamme jatkui kohti Alexandran vesiputousta. Matkalla oppaamme pysähtyi näyttämään meille edelleen hienoja maisemapaikkoja. Jostain syystä hän mielellään esitteli meille myös järviä, liekö tiennyt, että me tulemme tuhansien järvien maasta ;) Hauskaa kuitenkin, että Mauritiukseltakin voit löytää kuvauspaikan, jonka tuotuksen voisit puhtain silmin väittää olevan ihan koto Suomesta ;)

Alxandran putouksen näköalatasanteella
Alexandran putous on ehkä mitättömin näkemistämme Mauritiuksen putouksista. Se sijaitsee Black River Gorgesin luonnonpuistossa, mutta sille pääsee näppärästi autolla ihan viereen. Lyhyen kävelyn jälkeen läpi kauniin puiston avautuu eteesi vesiputouksen näköalatasanne. Vaikka itse putous ei niin merkittävä olekaan, on muu maisema täällä ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Alexadnran putouksen näköalatasanteelta
Alexandran putoukselle ei ole pääsymaksuja, joten vierailu täällä on täysin ilmaista. Kerron enemmän tästä putouksesta blogibostauksessani:Mauritiuksen vesiputoukset

Chamarel Waterfall
Alexandran putoukselta jatkoimme seikkailuamme Chamarelin kylään. Tämä kylä sijaitsee noin 20 km Souillacista ja saman matkan verran Flic en Flacin rannalta. Kylässä on kaksi päänähtävyyttä, joista ensimmäisenä vastaanne osuu Chamarelin upea vesiputous. Uimaan et tällä putkouksella pääse, mutta se on yksi vaikuttavimmista putouksista joita olen nähnyt! Vierailu Chamarelin vesiputouksella on ilmaista. Parkkipaikka löytyy ihan vierestä ja putouksella on kaksi eri näköalatasannetta. Kerron lisää Chamarelin putouksesta blogipostauksessani:Mauritiuksen vesiputoukset

7 coloured earth
Toinen Chamarelin kylän päänähtävyyksistä on "7 coloured earth" eli suomeksi seitsemän värin maa. Tämä on niitä harvoja luonnonnähtävyys paikkoja Mauritiuksella, johon tarvitset pääsylipun. Lippu kustantaa 225 rupiaa (alle 6 euroa). Alueen erikoinen väritys johtuu vulkaanisesta tuhkasta. Paikalla kannattaa vierailla pilvettömänä päivänä, jolloin maan värit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Autolla pääsee ihan nähtävyyden viereen asti ja samalal vierailulla voit tavata myös jättiläiskilpikonnia, joita tässä puistossa meidän vierailumme aikana eleli 2 kappaletta.

Taustalla seitsemän värin maa
Chamarelin kylässä voisi helposti viettää kokonaisen lomapäivän. Vesiputouksen ja seitsemän värin maan lisäksi kylästä löytyy myös esimerkiksi vanhanaikainen rommi tehdas, jossa pääsee tutustumaan rommin teon ihmeelliseen maailmaan. Ymmärtääkseni rommitehtaalla vierailu on ilmaista ja saattaapa siellä jonkun maistiaisenkin saada ;) Lisäksi kylän on rakennettu eräänlainen nurinkurinen talo: " Curious corners of Chamarel", jossa perheen pienimmätkin varmasti viihtyvät seisten pääalaspäin huoneen katossa ;) Curious Cornersiin on sisäänpääsymaksu (380 rupiaa = alle 10 euroa). Rommitehdas sekä mielenkiintoiset kulmaukset eivät mahtuneet meidän päiväretkemme suunnitelmiin, joten mielelläni kuulen, jos joku lukijoista on niissä vieraillut, että olivatko ne käymisen arvoisia paikkoja :)

Maconden näköalapaikalla retkiseurueemme sekä photo bomber keltaisessa paidassa ;)
Chamarelin kylän jälkeen suuntasimme takaisin etelärannikolle pois sisämaasta. Oppaamme kuljetti meidät katsomaan Maconden näköalapaikkaa, jota pidetään parhaana maisemapaikkana etelärannikolla. Auton saa parkkiin ihan näköalapaikan alatasanteelle ja maisemat todella ovat mukavat kaikkiin ilmansuuntiin. Näköalapaikka sijaitsee Baie Du Capin kylän paikkeilla.

Sanchon saaren kohdalla on Mauritiuksella harvinaisempi kivikko ranta
Meidän etelä-Mauritiuksen kierroksemme päättyi Sanchon saarelle. Saari sijaitsee B9-tien varressa Riambelin ja Bel Ombren välimaastossa. Saaren lisäksi täällä erikoista nähtävää on mantereen ranta, joka oppaamme mukaan on ainoa ranta ilman hiekkaa. Koko rantaviivaa on täynnä nyrkkiä pienempiä sileitä kiviä. Jos siis leipien heittely on mieleistä puuhaa, niin täällä siihen riittää täydellisiä kiviä vaikka koko suvulle! :)

Sanchon saari
 Sanchon saarelle pääsee kahlaamalla ja se on suosittu kalastuspaikka paikallisten keskuudessa. Kerron tarkemmin tästä pienestä saaresta blogikirjoituksessani: Mauritiuksen pienemmät paratiisisaaret

Auringonlasku Sanchon saarella
 Summasumarum Etelä-Mauritius:
Gris Gris - upeat maisemat, kuvauksellinen paikka. En jättäisi väliin :)
Rochester Falls - hieno vesiputous, jossa voi uida. Käy ihmeessä!
Vortex - ei pakollinen, mutta mikäli hektinen loma kaipaa mielenrauhaa, niin vieraile ;)
Grand Bassin - en minä missaisi tätäkään. Pyhä järvi historioineen, käy jos osuu matkalle :)
Alexandra falls - ei mitenkään pakollinen paikka, mutta ohikulkumatkalla kiva pysähdyspaikka
Chamarel - vesiputous ja 7 värin maa ovat upeita. Turisteja on, mutta ei liiaksi 
Maconder - ei mikään pääkohde, mutta ohikulkiessa pysähdyksen arvoinen
Sancho Island - ei pakollinen, mutta viehättävä pala Mauritiusta tämäkin




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti